חוק בדק בית
קבלן או יזם אשר מוכרים דירה חדשה, צריכים בהתאם לחוק לשאת באחריות מלאה לכל ליקוי בנייה אשר נתגלה בדירה וכן לתיקון כלל הליקויים, גם לאחר שרוכש הדירה מקבל את המפתח. התקופה המדוברת תתחלק לתקופת בדק בית ולתקופת האחראיות כאשר ההבדל בין התקופות הללו הוא עד כמה צריך להוכיח כי הליקויים נגרמו בגלל הקבלן ולא בגלל דיירי הבית. אין ספק שככל שעובר פרק זמן משמעותי יותר, כך יותר קשה להוכיח כי הליקויים הם בגלל הקבלן ולא בגלל דיירי הבית ועל כן, כדאי לבצע בדק בית כמה שיותר מהר.
מהו חוק בדק בית?
סעיף 4 לחוק המכר מגדיר את תקופת בדק הבית כתקופה קבועה בתוספת. תחילת התקופה המדוברת היא כאשר מעבירים את הדירה לרשותם של הקונים ותקופת הבדק היא זכות אשר מעוגנת בחוק והיא מתקיימת גם אם בחוזה שנחתם בין הקבלן והיזם היא לא מוגדרת. כמו כן, בתוספת לחוק המכר, נקבעות תקופות שונות של אחראיות קבלן הבניין כלפי הרוכשים בכל הנוגע לתיקון הליקויים השונים של הבניה. תקופת בדק הבית תשתנה בהתאם לסוג הליקוי וכן, לכל תקופה תתווסף תקופת אחראיות שאורכה 3 שנים. התקופה המדוברת תתחיל כאשר תסתיים התקופה של הבדק.
מה עושים אם התגלו ליקויים בתקופת האחראיות?
חוק בדק בית אומר כי אם התגלו ליקויים שונים במהלך תקופת האחראיות הקבלן יהיה חייב לתקן אותם אבל רק אם הקונה יכול להוכיח שהליקויים הללו נגרמו כתוצאה ממחדל של הקבלן. החוק קובע תקופת בדק בית של שנתיים שבמהלכן הקבלן או היזם אשר מכרו את הדירה יוכלו לתקן את ליקויי הבנייה השונים במוצרי פלסטיק, אלומיניום, נגרות ומסגרות כאשר מדובר על ליקויים הנוגעים לחיפוי פנים או לריצוף לרבות שחיקה של מרצפות ושקיעתן, התקופה תתחיל מהיום שבו רוכש הדירה קיבל אותה ועד שנתיים. במהלך פרק הזמן המדובר על רוכש הדירה ליידע את הקבלן או היזם על הליקויים השונים שהתגלו וזאת בכדי להבטיח שהאחראיות לתיקון של הליקויים המדוברים תהיה של הקבלן בלבד.
אין ספק שבדק בית מהווה דבר חשוב מאוד שכן, לא פעם מדובר על הליך שיכול לרוכש הדירה לא מעט כסף ועוגמת נפש. אם אתם מעוניינים לבצע בדיקת בדק בית על ידי הטובים ביותר בתחום, צרו קשר עם בוני העמים – חברה מקצועית ומנוסה ונשמח לעמוד לשירותכם.